ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣΤΟΥ

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣΧΑΛΗΣ

Image

Είναι γνωστό ότι ο διηθητικός καρκίνος του μαστού έχει την τάση να μεθίσταται στους σύστοιχους μασχαλιαίους λεμφαδένες.

Η σταδιοποίηση της μασχάλης είναι πρωταρχικής σημασίας, καθώς καθορίζει τη θεραπευτική προσέγγιση και την πρόγνωση.

Η βιοψία του λεμφαδένα φρουρού αποτελεί το «χρυσό κανόνα» για κάθε περίπτωση που οι μασχαλιαίοι λεμφαδένες είναι κλινικά φυσιολογικοί.

Σε περιπτώσεις ιστολογικά επιβεβαιωμένης μεταστατικής νόσου στους μασχαλιαίους λεμφαδένες (εξαιρούνται οι μικρομεταστάσεις) και επί απουσίας απομακρυσμένων μεταστάσεων, ο λεμφαδενικός καθαρισμός της μασχάλης παραμένει η ενδεδειγμένη χειρουργική προσέγγιση.

Υπό αυστηρές προϋποθέσεις, με τη χρήση της νεο-επικουρικής χημειοθεραπείας, υπάρχει η επιλογή της υποσταδιοποίησης της παθολογικής μασχάλης και η αποφυγή του λεμφαδενικού καθαρισμού.

ιατρείο

Βασ. Σοφίας 37
Κολωνάκι, Αθήνα 10675

τηλ. 211 01 38035

Μιλήστε απευθείας με τον χειρουργό

Dr. Στέργιος Δουβετζέμης

O χειρουργός Δρ. Δουβετζέμης έχει εξειδικευθεί στην Ογκολογική και Επανορθωτική Χειρουργική του μαστού στο νοσοκομείο Guy’s and St Thomas’, το μεγαλύτερο ίσως κέντρο μαστού του Λονδίνου.

"....ασκώ το λειτούργημά μου με μοναδικό γνώμονα να παρέχω στους ασθενείς που μου εμπιστεύονται την υγεία τους τις καλύτερες διαθέσιμες διαγνωστικές και θεραπευτικές επιλογές, όπως ακριβώς κάνω και στο Λονδίνο. Να τους προσφέρω, κατά συνέπεια, καλύτερη πρόγνωση και καλύτερη ποιότητα ζωής."

Προγραμματισμός Ραντεβού

Βασ. Σοφίας 37, Αθήνα 10675
Τηλ:  2110138035