ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣΤΟΥ

ΟΓΚΕΚΤΟΜΗ

Image

Καρκίνος Μαστού

Ο καρκίνος του µαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος που εκδηλώνεται στις γυναίκες, ενώ σπάνια μπορεί να εκδηλωθεί και στους άνδρες. Περίπου 1 στις 8 γυναίκες θα νοσήσουν από καρκίνο μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Πλέον, η θεραπεία του καρκίνου του μαστού είναι πολυπαραγοντική.

Η χειρουργική προσέγγιση ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος και την εντόπιση του όγκου. Στόχος της σύγχρονης χειρουργικής θεραπεία του καρκίνου του μαστού είναι η πλήρης εκτομή του όγκου σε υγιή όρια και η ταυτόχρονη διατήρηση της φυσιολογικής εμφάνισης του μαστού.

Η ευρεία εκτομή του όγκου, ακολουθούμενη από ακτινοθεραπεία στο μαστό αποτελεί το "χρυσό κανόνα", καθώς έχει ανάλογη επιβίωση με τη μαστεκτομή.

Κάθε ασθενής με καρκίνο μαστού είναι μοναδική και χρειάζεται εξατομικευμένη προσέγγιση και θεραπεία
Στην περίπτωση κακοήθειας έχει ιδιαίτερη σημασία η έγκαιρη διάγνωση. Ανάλογα με το είδος, τον τύπο και το μέγεθος της βλάβης μπορεί να δοθεί στην ασθενή η δυνατότητα για μια επέμβαση διατήρησης του μαστού με ογκολογικό αποτέλεσμα ισάξιο της μαστεκτομής και άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.
 
Ακόμα όμως και στις περιπτώσεις που η μαστεκτομή είναι αναπόφευκτη, η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών έχουν την επιλογή για άμεση αποκατάσταση του μαστού τους, σε πρώτο χρόνο.

Έχει αποδειχθεί πως οι ασθενείς με καρκίνο που αντιμετωπίζονται από εξειδικευμένους για τη νόσο τους ιατρούς και δη σε εξειδικευμένα για τη νόσο τους κέντρα, έχουν καλύτερα ογκολογικά αποτελέσματα και κατά συνέπεια καλύτερη πρόγνωση.

Το γεγονός αυτό ισχύει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό για τους ασθενείς με καρκίνο μαστού.

Η προσέγγιση και η θεραπεία του καρκίνου του μαστού είναι πολυπαραγοντική, συνεπώς πρέπει να είναι αποτέλεσμα συνεργασίας εξειδικευμένων ομάδων (Χειρουργός Μαστού, Ακτινολόγος, Ογκολόγος, Ακτινοθεραπευτής, Παθολογοανατόμος, Ψυχολόγος, Φυσιοθεραπευτής κλπ). Δεν είναι τυχαίο ότι στα μεγάλα κέντρα του εξωτερικού κάθε ογκολογικός ασθενής αντιμετωπίζεται από αυστηρά εξειδικευμένους για τη νόσο του επαγγελματίες υγείας.

H συνεχής επικοινωνία και αλληλεπίδραση όλων των παραπάνω ειδικοτήτων είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου διαγνωστικού και θεραπευτικού πλάνου για τον κάθε ασθενή.

Οι ασθενείς με καρκίνο μαστού που αντιμετωπίζονται από ιατρούς υψηλής εξειδίκευσης έχουν πολλαπλά οφέλη. Έχουν τη δυνατότητα αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων διαγνωστικών και θεραπευτικών επιλογών, οι οποίες σε συνδυασμό με τις σύγχρονες τεχνικές ογκοπλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής του μαστού, επεκτείνουν τις ενδείξεις για διατήρηση του μαστού και περιορίζουν την ανάγκη για μαστεκτομές. Ακόμη όμως και στις περιπτώσεις που η μαστεκτομή είναι αναπόφευκτη, η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών έχουν την επιλογή για άμεση αποκατάσταση του μαστού, σε πρώτο χρόνο, με εξαιρετικά ογκολογικά και αισθητικά αποτελέσματα.

Κάθε εξειδικευμένος χειρουργός μαστού, οφείλει να παρέχει στις ασθενείς του την καλύτερη δυνατή θεραπεία.

Το αδιαμφισβήτητο γεγονός η ογκολογική ασφάλεια αποτελεί πάντοτε προτεραιότητα δεν πρέπει να αποτελεί πλέον δικαιολογία για λιγότερο καλά αισθητικά αποτελέσματα, καθώς σε βάθος χρόνου το αισθητικό αποτέλεσμα είναι αυτό που θα επηρεάζει σημαντικά και σε καθημερινή βάση την ποιότητα ζωής των ασθενών που πλέον έχουν θεραπευθεί από τον καρκίνο του μαστού.

Χειρουργικές Επεμβάσεις Μαστού

Επεμβάσεις με σκοπό τη διατήρηση του μαστού
  • Ογκεκτομή [ευρεία εκτομή]
  • Ευρεία εκτομή με Χρήση Ογκοπλαστικών Τεχνικών

Ογκοπλαστική Χειρουργική

Επεμβάσεις Μασχάλης

Καλοήθεις Παθήσεις Μαστού

ιατρείο

Βασ. Σοφίας 37
Κολωνάκι, Αθήνα 10675

τηλ. 211 01 38035

Μιλήστε απευθείας με τον χειρουργό

Dr. Στέργιος Δουβετζέμης

O χειρουργός Δρ. Δουβετζέμης έχει εξειδικευθεί στην Ογκολογική και Επανορθωτική Χειρουργική του μαστού στο νοσοκομείο Guy’s and St Thomas’, το μεγαλύτερο ίσως κέντρο μαστού του Λονδίνου.

"....ασκώ το λειτούργημά μου με μοναδικό γνώμονα να παρέχω στους ασθενείς που μου εμπιστεύονται την υγεία τους τις καλύτερες διαθέσιμες διαγνωστικές και θεραπευτικές επιλογές, όπως ακριβώς κάνω και στο Λονδίνο. Να τους προσφέρω, κατά συνέπεια, καλύτερη πρόγνωση και καλύτερη ποιότητα ζωής."

Προγραμματισμός Ραντεβού

Βασ. Σοφίας 37, Αθήνα 10675
Τηλ:  2110138035