ΧΡΗΣΙΜΑ

ΑΡΘΡΑ

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα. Είχα την τιμή να είμαι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου και να προεδρεύσω, μαζί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού, στη Δορυφορική Ομιλία με τίτλο: "Θεραπευτικός αλγόριθμος στον πρώιμο τριπλά-αρνητικό καρκίνο του μαστού: Επιλέγοντας τη βέλτιστη θεραπεία”.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου οι αίθουσες ήταν κατάμεστες, οι ομιλίες εξαιρετικές και η θεματολογία άκρως ενδιαφέρουσα, ενώ για μια ακόμη χρονιά μας δόθηκε η ευκαιρία να βρεθούμε από κοντά με εκλεκτούς συναδέλφους και καλούς φίλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ευχαριστώ θερμά τον καθηγητή κο Γεωργούλια για την τιμητική πρόσκληση να προεδρεύσω στο στρογγυλό τραπέζι “Πρώιμος Καρκίνος Μαστού” στο Πανελλήνιο Συνέδριο 7th Annual Meeting on Cancer Biology and New Molecules in Cancer Therapeutics, που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Forum Ογκολογίας, στο ξενοδοχείο Golden Age, στην Αθήνα.
Εξαιρετική θεματολογία.
Συγχαρητήρια στους συναδέλφους για τις εξαιρετικές ομιλίες.
Previous Next

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχω τη χαρά και την τιμή να είμαι ένας από τους διδάσκοντες στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών "Παθήσεις Μαστού" της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
 
Η διάλεξή μου είχε θέμα "Διάγνωση και διαχείριση προ-καρκινικών αλλοιώσεων του μαστού".

Είχα την τιμή και τη χαρά να μιλήσω για τον καρκίνο του μαστού και συγκεκριμένα για "την αναγκαιότητα των γενετικών υπογραφών ως προς την ένδειξη για χημειοθεραπεία, στις περιπτώσεις όπου τα κλινικο-εργαστηριακά δεδομένα είναι σαφή”, ως προσκεκλημένος ομιλητής στο 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής & International Surgical Forum, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ευχαριστώ τον πρόεδρο, καθηγητή κο Κωτσάκη, και την οργανωτική επιτροπή του 5ου Ογκολογικού Συνεδρίου Κεντρικής Ελλάδος που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με τίμησε με την πρόσκληση να συμμετάσχω ως ομιλητής.
 
Το αντικείμενο της ομιλίας μου ήταν: "Πρόληψη και έγκαιρη ανίχνευση του κληρονομικού καρκίνου μαστού".
Previous Next

Με επιτυχία ολοκήρώθηκε η 5η Υβριδική Επιστημονική Ημερίδα "Διεπιστημονική προσέγγιση στον Καρκίνο του Μαστού - Νεότερες εξελίξεις" στο νοσοκομείο Μητέρα, στην οποία είχα την χαρά να συμμετάσχω στην Οργανωτική και Επιστημονική επιτροπή και να προεδρεύσω της δορυφορικής διάλεξης για την κλινική αξία των Mammaprint και Blueprint στον πρώιμο καρκίνο του μαστού.

Previous Next

Για μια ακόμη χρονιά ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ευρωπαϊκές εξετάσεις της UEMS European Board of Surgery, για τη χορήγηση της επίσημης ευρωπαϊκής πιστοποίησης στη Χειρουργική του Μαστού.
 
Προσωπικά, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα ο ρόλος του εξεταστή, τα τελευταία τρία χρόνια, σε αυτές τις τόσο υψηλού επιπέδου διεθνείς εξετάσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων είχα τη χαρά να συνεργαστώ με εξαιρετικούς συναδέλφους και καλούς φίλους. Συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες!
 

 

Δυστυχώς, πολλά από αυτά που ακούγονται γύρω από τον καρκίνο του μαστού δεν έχουν καμία επιστημονική βάση. Το ανησυχητικό είναι ότι πολλά από αυτά είναι ευρέως διαδεδομένα και ιδιαίτερα επικίνδυνα για τις ασθενείς.

Κάθε ασυμπτωματική γυναίκα πρέπει να αυτοεξετάζεται μια φορά το μήνα (συνήθως την πρώτη εβδομάδα μετά το τέλος της περιόδου) και να επισκέπτεται έναν χειρουργό μαστού (μαστολόγο) μια φορά το χρόνο για κλινική εξέταση. Την κλινική εξέταση, ακόμη κι εάν είναι εντελώς φυσιολογική, πρέπει να ακολουθεί αμφοτερόπλευρη μαστογραφία, εαν η γυναίκα είναι άνω των 35-40 ετών.

Κάθε ασυμπτωματική γυναίκα πρέπει να αυτοεξετάζεται μια φορά το μήνα (συνήθως την πρώτη εβδομάδα μετά το τέλος της περιόδου) και να επισκέπτεται έναν χειρουργό μαστού (μαστολόγο) μια φορά το χρόνο για κλινική εξέταση.

Πρόσφατα Άρθρα

Dr. Στέργιος Δουβετζέμης

O χειρουργός Δρ. Δουβετζέμης έχει εξειδικευθεί στην Ογκολογική και Επανορθωτική Χειρουργική του μαστού στο νοσοκομείο Guy’s and St Thomas’, το μεγαλύτερο ίσως κέντρο μαστού του Λονδίνου.

"....ασκώ το λειτούργημά μου με μοναδικό γνώμονα να παρέχω στους ασθενείς που μου εμπιστεύονται την υγεία τους τις καλύτερες διαθέσιμες διαγνωστικές και θεραπευτικές επιλογές, όπως ακριβώς κάνω και στο Λονδίνο. Να τους προσφέρω, κατά συνέπεια, καλύτερη πρόγνωση και καλύτερη ποιότητα ζωής."

Προγραμματισμός Ραντεβού

Βασ. Σοφίας 37, Αθήνα 10675
Τηλ:  2110138035